Internet Telefoni TV

Bostadsrättsföreningen Dalen 10

Internet, telefoni och TV


Supersnabbt internet på hela Grangården



Vid årskiftet 2010-2011 installerades ett så kallat fibernät i Grangårdens alla lägenheter/ lokaler. Via detta fibernät kan man utöver internet även få telefoni och tv. I våra lägenheter finns också Comhem- och Telia-uttag.


Hela fastigheten på Grangården har tillgång till fibernätets internetuppkoppling. Idag får vi detta utan extra kostnad (ingår i månadsavgiften). Förra styrelsen informerade om att föreningen (dvs vi alla tillsammans) tillsvidare skulle stå för den månatliga avgiften om f n 95 kronor för alla bostadsrätter. Vi har en kollektiv lösning. Kostnaden för fibernätet ingår sålunda i den totala ekonomin för föreningen. Som jämförelse kan nämnas att 50-100 megabit hos Comhem för närvarande kostar 399 kr/mån och 1000 Mbps 899 kr/mån.


Möjligheten att uppgradera till 1000 Mbps via Ownit finns mot en kostnad på 199 kr/månad.


I varje lägenhet finns en dosa installerad (uppsatt på väggen) för fibernätet. Utan annan utrustning än en nätverkskabel finns direkttillgång till fibernätet och den snabba internetuppkopplingen. Man ansluter sin dator till dosan med hjälp av en nätverkskabel. Mot en kostnad kan man låta installera fler dosor (nätverksuttag) i sin lägenhet. Om man vill ha en trådlös uppkoppling köper man behövlig teknisk utrustning i en tv-/datoraffär.


För felanmälan och information, kontakta Ownit 08 - 525 07 300 eller support@ownit.se.


Kundtjänstens öppettider

mån - fre 08:00 - 22:00

lör och sön 10:00 - 19:00


Vid kontakt, ange bostadsrättsföreningsnamn ’Brf Dalen 10’ och ditt lägenhetsnummer.